MAJLIS PENGHARGAAN KEMENTERIAN PELANCONGAN, SENI DAN BUDAYA MALAYSIA

CONGRATULATION

An appreciation to Members of Malaysian Laboratory Hematology Society, MMLHS in recognition to Malaysia Bid Winner

Penghargaan kepada Persatuan Ahli Makmal Hematologi Malaysia, MMLHS atas kemenangan bidaan Malaysia menjadi tuan rumah/hos acara…

CONGRESS OF THE ASIA PACIFIC SOCIETY OF THROMBOSIS AND HEMOSTASIS, APSTH 2024

TAHNIAH DAN ALHAMDULILLAH

Alhamdulillah, MMLHS telah menerima penghargaan dari Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia, MOTAC kerana berjaya memenangi bidaan menjadi hos untuk Congress of the Asia Pacific Society on Thrombosis dan Haemostasis, APSTH 2024. 

Majlis penghargaan ini telah diadakan di Malaysia International Trade and Exhibition Centre (MITEC) Kuala Lumpur pada 23 Mac 2022 dan telah disempurnakan oleh Yang Berhormat Dato Sri Hajah Nancy Shukri, Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia. Majlis ini telah mengumpulkan sekitar 200 pimpinan utama persatuan dan pihak swasta dalam bidang industri perniagaan dan pelancongan.
 
Melalui acara ini pihak kementerian menyasarkan dapat menyumbang impak ekonomi berjumlah RM11.7 juta melalui penyertaan seramai 1000 orang delegasi dari dalam dan luar negara.
 
Untuk pengetahuan umum, kongres Congress of the Asia Pacific Society on Thrombosis dan Haemostasis, APSTH 2024 ini akan diadakan lebih awal iaitu dijangka pada September atau Oktober 2023. Semoga dengan penghargaan dari pihak kementerian ini dapat meningkatkan lagi kredibiliti, nama dan kejayaan persatuan di peringkat antarabangsa.
Admin MMLHS
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *